Lainavertailu

Miksi on fiksua vertailla lainanantajia ennen rahan lainaamista netissä?

lainavertailu

Lainavertailu: Miten kymmenien lainanantajien joukosta voi löytää parhaimman vaihtoehdon? Jos olet jo alustavasti tutkinut nettilainatarjontaa, olet varmasti huomannut, että netissä toimivia lainanantajia on lukuisia. Sen lisäksi ne kaikki kuulostavat päällisin puolin lupaavilta: yhdet tarjoavat ensimmäisen lainan ottajille korotonta maksuaikaa, toiset taas lupaavat, että lainan nostamisesta ei peritä korvausta lainkaan.

Parhaimman, itsellesi sopivimman vaihtoehdon löydät lainavertailun avulla. Sitä varten sinun ei itse tarvitse vierailla jokaisen luotonantajan sivustoilla, kirjata ylös lukuja ja lukea pienellä kirjoitettua tekstiä. Lainavertailusivustot ovat verraton apu, sillä niiden avulla saat näkyville kaikki eri lainanantajien keskeiset tiedot yhdellä haulla.

Lainojen huolellinen vertailu tietää merkittäviä säästöjä. Kun löydät edullisimman lainanantajan, voit säästää suurenkin summan, riippuen tietenkin hakemasi lainan määrästä. Vertailun yhteydessä voit myös kokeilla erilaisia summia ja erilaisia takaisinmaksuaikoja ja selvittää, mikä voisi olla itsellesi paras ratkaisu.

Lainavertailu ei kuitenkaan paljasta ainoastaan edullisinta lainaa, vaan saat runsaasti muutakin tärkeää tietoa. Vertailemalla lainanantajia saat selville esimerkiksi sen, kuinka nopeasti voit saada rahat tilillesi, minkälaisin ehdoin lainaa voi saada, ja täytätkö esimerkiksi lainanantajan määrittelemät ikävaatimukset.

Huomaa kuitenkin, että myös lainavertailujen välillä on eroa. On tärkeää siis valita huolellisesti palvelu, jota käytät kun etsit lainaa netistä. Pyri valitsemaan sellainen lainojen vertailusivusto, jonka toimintaperiaatteet saa helposti selville, ja joka toimii puolueettomasti ja luotettavasti. Selvitä myös, että tietosuoja-asiat on huomioitu asianmukaisesti ja niihin liittyvistä toimintavoista on helppo saada lisätietoja. Läpinäkyvyys on www.askfino.fi -sivuston keskeinen arvo: haluamme olla luottamuksesi arvoisia, ja se ohjaa toimintaamme.

Miksi lainojen vertailu on niin tärkeää?

Markkinoilla on lukuisia lainanantajia, mikä tarkoittaa sitä, että kilpailu on kovaa. Jos harkitset lainan ottamista netistä, kymmenet eri yritykset kilpailevat huomiostasi. Lainanantajia on myös hyvin erilaisia: jotkut ovat pieniä, kotimaisia yrityksiä, toiset puolestaan suuria kansainvälisiä yrityksiä. Niitä kaikkia kuitenkin yhdistää se, että jos ne saavat sinut asiakkaakseen, se tietää niille voittoja. Merkittäviä eroja on siinä, kuinka paljon ja millaisin keinoin yritys voittoa käärii.

Lainavertailun avulla saat selville tietoja paitsi koroista myös muista kuluista, kuten siitä mitä lainan nostamisesta veloitetaan. Sen lisäksi vertailu kertoo myös sen, tarjoaako lainanantaja mahdollisuuden maksuvapaisiin kuukausiin tai veloittaako se lainan ennenaikaisesta takaisinmaksusta. Saat myös selville, saako ensimmäistä lainaa nostava jonkinlaisia etuja.

Sen lisäksi lainavertailun avulla voit nähdä, miten lainanantaja toimii siinä tapauksessa, että sinulla on ongelmia maksaa erät takaisin ajallaan. Jotkut lainanantajat tarjoavat tiukan paikan tullen mahdollisuuden siirtää eräpäivää tai tehdä maksusuunnitelman. Toisinaan on myös mahdollista pitää vuodessa maksuvapaa kuukausi. Nämä palvelut voivat olla maksullisia, tai niitä ei ole välttämättä lainkaan. Mitä suuremmat lainat ovat kyseessä, sitä useammin myös takaisinmaksuun on saatavilla jonkinlaista joustoa.

Lainanantajien vertailu on hyödyllistä myös siksi, että joidenkin lainanantajien sivustoilta voi olla vaikea löytää tärkeää tietoa. Kuitenkin juuri se tieto, mitä on vaikea löytää, voi sisältää ratkaisevia tekijöitä. Kun käytät lainavertailua, kaikki tiedot ovat saatavillasi helposti.

Lainojen vertailu siis säästää aikaa ja rahaa, joten lainavertailun tekeminen on erittäin fiksua!

Näin valmistaudut lainojen vertailuun

Ennen kuin ryhdyt tarkemmin selvittämään eri lainanantajien eroja, on hyvä selvittää muutama asia. On olennaista, että tiedät kuinka paljon rahaa tarvitset ja kuinka paljon tarvitset aikaa maksaaksesi lainan takaisin. Niin vertailukin käy helpommin ja nopeammin.

Lainasummaa hahmotellessasi pidä mielessä, että ylimääräistä lainaa ei kannata ottaa . Se vain lisää kulujasi. Jos siis voit kattaa osan tarvitsemastasi summalla säästöilläsi tai omilla tuloillasi, niin kannattaa tehdä. Mitä takaisinmaksuun tulee, älä mieti niinkään sitä, kuinka kauan maksamiseen menee, vaan puntaroi rehellisesti tulotasoasi miettien, minkälainen kuukausittainen summa on sinun mahdollista maksaa helposti takaisin. Valitse summa, joka ei kaada talouttasi, mutta muista kuitenkin, että mitä nopeammin maksat lainasi pois, sitä edullisemmaksi se tulee.

On myös hyvä perehtyä erilaisiin lainatyyppeihin. Niistäkin löytyy puolueetonta tietoa lainavertailusivustoilta. Pikavippi on sopiva ratkaisu, jos tarvitset lainaa heti, tarvitsemasi summa on pieni, ja olet täysin varma että voit maksaa sen ajallaan takaisin. Kulutusluotto puolestaan sopii suurempienkin ostosten tai kulujen kattamiseen. Joustoluotto taas on hyvä ratkaisu, jos et ole vielä täysin varma paljonko rahaa tarvitset: se tarkoittaa sitä, että saatavillasi on tietty lainasumma, mutta voit nostaa lainaa oman aikataulusi ja tarpeidesi mukaan. Maksat korkoa nimittäin vain siitä summasta, jonka nostat, ja vasta silloin, kun nostat lainaa. Vakuudettomat lainat ovat myös tyypillisesti vakuudellisia lainoja kalliimpia.

Kiinnitä huomiota seuraaviin seikkoihin lainavertailua tehdessäsi
Kun tiedät tarkasti, mitä tarvitset, on aika ryhtyä toimiin. Syötä sivustolle tarvitsemasi summa arvioimasi takaisinmaksuaika, ja tutustu eri vaihtoehtoihin. Tässä vaiheessa on tärkeää kiinnittää huomiota korkoihin. Varsinkin todellinen vuosikorko on keskeinen tieto: se paljastaa lainan todellisen hinnan, sillä siihen on sisällytetty koron lisäksi muut lainan kulut. Saat myös selville sen, kuinka nopeasti voit saada rahat tilillesi.

Tutustu lupaavimpiin tarjouksiin tarkemmin. Huomaa, että erilaisat lainanantajat asettavat erilaisia vaatimuksia, mitä hakijoihin tulee. Osa vaatii vain 18 vuoden ikää, toiset taas jopa 25 vuoden ikää. On myös yleistä, että hakijan luottotiedot selvitetään, ja tämän täytyy asua vakinaisesti ja laillisesti Suomessa. Usein myös suomalaiset pankkitunnukset vaaditaan henkilöllisyyden varmistamiseksi. On myös hyvä vierailla kiinnostavimpien lainanantajien sivustoilla, jotta saat käsityksen siitä, minkälainen prosessi on, ja minkälaisesta yrityksestä on kyse.

Huolellinen lainavertailu: Kun olet tehnyt lainavertailun huolellisesti, voit hakea lainaa luottavaisin mielin!