Parantaa Elämäsi: 25 vinkkiä, miten voit parantaa elämäsi: Osa 2

Amerikkalainen kirjailija Maria Robinson on sanonut: «Ei kukaan voi siirtää aikaa taaksepäin ja aloittaa uudestaan, mutta jokainen voi aloittaa uudelleen ja päättää asiat uudella tavalla.».

11. Älä enää pelkää sitä, ettet ole valmis johonkin uuteen.

Kun meille avautuu mahdollisuus tehdä jotain uutta, kukaan ei tunne oloaan 100-prosenttisen varmaksi, jonka takia emme uskalla tarttua tilaisuuteen.

12. Lopeta ihmissuhteiden luominen väärillä perusteilla.

Suhteet tulee luoda järkevästi. Parempi on olla yksin kuin huonossa seurassa. Älä kuitenkaan kiirehdi, jos jotain tapahtuu, niin se myös tapahtuu – oikealla hetkellä, oikean henkilön kanssa.

13. Älä torju uusia ihmissuhteita vaan sen takia, että edellisistä ovat epäonnistuneet.

Huomaat että kaikella ja kaikilla joita tapaat elämässäsi, on oma syynsä. Osa näistä muodostuu haastaviksi, osassa tapauksista sinusta pyritään vain hyötymään tavalla tai toisella, ja osa kohtaamisista opettaa sinua.

14. Älä ole mustasukkainen muille.

Mustasukkaisuus on taito seurata ja mitata jonkun muun menestystä, sinun menestyksesi sijaan. Sen sijaan kysy itseltä: «Mitä on minulla sellaista, mitä kaikki muut ihailevat?»

15. Älä ole pitkävihainen.

Siitä on enemmän haittaa itsesi kuin niille, joita vihaat. Anteeksi antaminen ei välttämättä tarkoita, että hyväksyt muiden teot. Se tarkoittaa, ettet anna niiden asioiden, joita muut ovat tehneet, pilata onneasi.

16. Älä anna muiden painostaa itseäsi.

Älä luovu periaatteistasi, jotta voisit miellyttää jotain toista tahoa.

17. Lopeta ajanhaaskaaminen.

Tee vaan sitä, mitä sydämesi mukaan katsot oikeaksi.

18. Pidä välillä taukoja.

Oikea hetki hengittää ulos on silloin, kun sinulla ei ole siihen aikaa. Jos teet jatkuvasti vain samoja asioita, niin tällöin myös saavutat vain näitä asioista. Joskus sinun tulee kuitenkin ottaa etäisyyttä itseesi, ja katsoa itseäsi ulkopuolisen silmin, jotta voit nähdä selkeästi.

19. Älä unohda sitä kauneutta, jonka löydät pienistä asioista.

Nauti pienistä iloista, niin eräänä päivänä saat huomata, miten suuria nämä ovat. Parhaita tilanteita elämässäsi ovat ne pienet, hetket, jotka olet viettänyt nauraessa jonkun erikoisen henkilön kanssa.

20. Älä etsi kaikessa täydellisyyttä.

Aito maailma ei palkitse perfektionisteja, vaan niitä, jotka vaan toteuttavat asiat.

21. Lopeta muiden syyttely.

Haaveesi toteutuminen riippuu siitä, miten paljon pystyt ottamaan vastuuta tekemistäsi asioista. Jos syytät muita murheistasi, välttelet vastuutta ja luovut oman elämäsi hallinnasta sekä samalla ojennat elämäsi muille.

22. Älä yritä olla aina olemassa kaikkia varten.

Tämä ei onnistu. Tämä johtaa herkästi vain loppuun palamiseen. Mikäli kuitenkin saat hymyn yhdenkin henkilön kasvoille, se muuttaa maailman. Ehkä ei koko maailmaa, mutta tämän henkilön maailman kylläkin.

23. Älä murehdi liikaa, sillä se ei helpota huomisen tehtäviä, vaan vaikuttaa tämän päivän tunnelmaan.

Yksi mahdollisuus selvittää onko asia murehtimisen arvoinen, on kysyä itseltäsi: onko asialla mitään merkitystä vielä vuodenkin päästä, tai kolmen tai viiden vuoden päästä? Jos vastaus on ei, asiasta ei tällöin myöskään tarvitse huolehtia.

24. Älä keskity asioihin joita et halua tapahtuvan.

Keskity siihen, mitä odotat ja toivot. Positiivinen ajattelu on keskeinen tekijä jokaisen menestystarinan takana. Jos heräät aamuisin miettien sitä, että tapahtuuko jotakin hyvää, niin huomaat usein jälkikäteen näin myös tapahtuneen.

25. Älä ole epäkiitollinen.

On samantekevää, miten hyvin tai huonosti sinulla parhaillaan menee. Kun heräät aamuisin, ole kiitollinen elämästäsi. Älä mieti sitä mitä sinulla ei ole, vaan sen sijaan mieti, mitä sinulla jo on.

Pikavippi lainaehdot..
Linkki etusivulle..
Lue Eurovippi Luotto Blogi..