Pikavippi 18 vuotiaana? Miksi pitäisi harkita tarkkaan?

pikavippi 18 vuotiaana

Pikavippi 18 vuotiaana?

Yhä useammalla suomalaisella on jatkuvia velkaongelmia, joista on vaikea päästä eroon. Vaikka pikavippi 18v ikäisille toimii mainiosti, kunhan maksut hoidetaan ajallaan ja ongelmitta, jättää osa nuorista maksuasiat heittiöille.

Nopein tapa saada maksuhäiriö merkintä luottotietoihin on jättää maksamatta pikavipit ja muut lainat, sillä näiden lyhennyserien laiminlyönti voi johtaa merkinnän saamiseen jo 60 päivää eräpäivän jälkeen. Jotta pikavippi 18v on mahdollisimman riskitön ja täyttää sen tarpeen, mitä varten se otetaan, tulee harkita seuraavia asioita.

Tarvitaanko lainaa oikeasti?

Hyvin usein nuorilla tulee eteen tilanne, jossa esimerkiksi sosiaalisesta kanssakäymisestä on jäämässä paitsi rahanpuutteen takia, tai vaikka uusin kännykkä olisi huomattavasti vanhaa parempi. Näissä tilanteissa houkutus ottaa pikavippi voi kasvaa hyvin suureksi, mutta on kuitenkin pidettävä pää kylmänä ja mietittävä tarvitaanko lainaa oikeasti. Vaikka rientoihin lähteminen olisikin mukavaa, se ei ehkä olisi sen arvoista, varsinkin kun otetaan huomioon että pikavipistä joutuu maksamaan korot ja kulut. Sama koskee uusimman puhelimen hankintaa, jos vanha puhelin toimii hyvin, on turha lähteä tuhlaamaan tyhjällä kukkarolla uuteen. Tai vaikka puhelin olisikin vaihdon tarpeessa, voi silti harkita vanhemman, tai vähemmän kalliin version hankkimissa.

Minkälainen laina – aika on sopiva?

Mitä lyhyempi laina – aika on, sitä vähemmän kuluja siihen usein tulee. Jos pikavippi otetaan esimerkiksi kuukauden viimeisille päiville, jotta saadaan ruokaa ennen palkkapäivää, voi lyhyt maksuaika toimia. Koska palkan tulopäivä tiedetään ja lainan takaisinmaksu mahdollisuus on varmaa, kannattaa käyttää hyväksi lyhyen maksuajan etuja. Jos kuitenkin takaisinmaksu aikataulu ei ole täysin selvillä, tai on mahdollista että sitä joutuu myöhemmin pitkittämään, on syytä harkita pidempää maksuaikaa. Vaikka näissä kulut ovat lyhyttä maksuaikaa suuremmat, ovat ne silti huomattavasti edullisemmat kuin lyhyen ajan maksujen viivästysmaksut. Joten ennen lainan hankkimista tulee selvittää onnistuuko takaisinmaksu realistisesti millä aikataululla ja tehdä maksusuunnitelma sen mukaan. Näin vältytään epämukavilta yllätyksiltä helpommin.

Minkälainen summa täyttää tarpeet?

Aina on mukavampi ottaa hiukan enemmän, jotta senttejä ei tarvitse pyöritellä, mutta on muistettava ettei kyseessä ole ilmainen raha. Sen minkä tänään lainaa, joutuu huomenna maksamaan korkojen kera, eli mitä suuremman summan lainaa sitä enemmän joutuu ylimääräistä myös maksamaan. Ei siis kannata lainata kuin juuri sen verran mitä tarvitsee, jottei joudu tilanteeseen jossa on lainannut pikavippi 18v ikäisenä jo tuhansien eurojen edestä.

Pystytäänkö kulut varmasti kattamaan?

Ennen kaikkea, kun otetaan pikavippi 18v ikäisenä, on muistaa miettiä realistisesti onko mahdollisuutta maksaa lainaa takaisin. Lainoissa myöhästymiskulut ovat äärettömän suuret ja vaikka jokin lasku vaatisikin pikaista maksua, voi sen myöhästyminen kustantaa vähemmän, kuin myöhästyneen pikavipin kulut. Ja vaikka myös pikavippi 18v heti tilille houkutteleekin kätevyytensä ja nopeutensa takia, pitää pitää pää kylmänä ja järki kädessä kun lainaa hankitaan.